2023-02-24

"Full fart i Virserum"

Göran träffade idag länsmuseets antikvarie Liselotte Jumme på Kulturhuset. Sä här skrev hon efteråt på byggnadsvårdens Instagram efter sitt besök:

Just nu är det i Virserum som allt verkar hända! Vilket kulturcentrum mitt i Småland! Du har väl inte missat att det senaste avsnittet av @antikrundan_svt sändes från Virserum? Och om ni ändå är i trakterna så åk gärna och titta på utställningen #ödehusgardiner på Virserums konsthall. Där lyfter Sara Kånåhols fram det textila hantverket genom bilder och historier från ödehus runt om i Sverige.

Vi från länsmuseet har just nu, tillsammans med företag och föreningar på orten, utvecklat varumärket ”Kulturbesöksmål Virserum” med ny hemsida, broschyrer mm. Detta som ett led inom projektet @unikahistoriskakalmarlan.

Samtidigt arbetar vi byggnadsantikvarier med kapellet och kyrkogården mitt i samhället. Bilder från detta kommer längre fram! Dessutom har vi fått höra att ett nytt kulturhus planeras i det gamla ordenshuset. Full fart i Virserum alltså!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår