2023-04-12

Dagens Hultsfred från öppet hus...

Idag hade Dagens Hultsfred reportage från vårt öppet hus.

Föreningen Kulturhuset i Virserum bjöd in till öppet hus och visade upp den nyrenoverade biosalongen för allmänheten på annandag påsks eftermiddag. 

Kulturhuset i Virserum drivs i lokalerna som IOGT-NTO tidigare ägde. Att få ordning på biosalongen var prio ett när föreningen bildades förra hösten – och nu är renoveringen i hamn. Stolarna har bytts ut och golvet har slipats och lackats för att göra lokalen ljusare och trevligare. Det kommande projektet är att byta ut de gamla högtalarna och skapa en bättre ljudupplevelse. 

Föreningen bjöd på annandag påsk in allmänheten till öppet hus och nyinvigning av lokalerna. Ett 60-tal personer kom på öppet hus. 

– Folk hade möjlighet att komma och titta på renoveringen av biosalongen samtidigt som vi bjöd på fika och informerade om vad som ska hända i huset framöver. Tanken är att vi ska anordna diverse olika kulturevenemang och vi kommer berätta mer om det när det blir klart. Fokus har legat på renovering under vintern och vi är tvungna att ha en fungerande lokal innan vi kan ta nästa steg, säger Per-Olof Paulsson, ledamot i Kulturhuset i Virserum.

Vad fick ni för respons från besökarna?

– I stort sett alla var positiva till upprustningen av biosalongen och provsatt de nya stolarna som de tyckte var så sköna. Det blir ett lyft för hela verksamheten med tanke på att vi kan använda lokalen till teater, föreläsningar och andra kulturevenemang, säger Paulsson.

40 besökare på biopremiären

Den första filmen i den nyrenoverade biosalongen visades på kvällen och 40 personer såg ”A man called Otto” i de nya biostolarna. 

– 40 besökare är godkänt, till och med bra, med tanke på att vi är inne i april månad. När vi har haft biovisningar i april tidigare år så har det sjunkit rejält. Vi smygstartar bion under april månad, tar uppehåll över sommaren och är tillbaka i höst. 

IOGT-NTO:s ordförande Anders Andersson, Virserums Sparbanks vd Gunnel Olsson Örbäck och kommunalrådet Lars Rosander fanns på plats och önskade föreningen lycka till. 

– Vi är jättenöjda med öppet hus. Vi hade för avsikt att visa upp vad vi har gjort och försöka få fler att aktivera sig och hjälpa till i föreningen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår